Biofarm

Biofarm

Rehuja ja lääkkeitä ja paljon siltä väliltä.Toiminta-ajatuksenamme on kehittää, valmistaa ja markkinoida tuotteita jotka ylläpitävät ja parantavat eläinten hyvinvointia, terveyttä ja elinympäristöä.

http://www.biofarm.fi/+35892252560tilaukset@biofarm.fi Yrittäjäntie 20, 03600 KARKKILA
Suodata
Suodatin
Hintahaarukka
4
60
Black Horse Premium Ferrimax 600g

Hapenkuljetuskapasiteetti on urheiluhevosen suorituskyvyn kynnyskysymys. Mikäli happea ei kulkeudu veren mukana kudoksiin riittävästi, energiatuotanto tapahtuu ilman happea anaerobisesti. Samalla lihaksiin kertyy maitohappoa ja hevonen niin kutsutusti hyytyy. Hevosella on pernassa punaisten verisolujen reservi, jonka elimistö panee liikkeelle rasituksessa. Näin hevosella on korkeampi hemoglobiinipitoisuus rasituksessa kuin levossa. Hemoglobiinin muodostukselle on luonnollisesti tärkeää riittävä raudan saanti. Ferrimaxissa on 33mg/g rauta-aminohappokelaattia, joka on viljan fytiinihappoa kestävä ja hyvin imeytyvä. Ferrimaxissa on myös kuparia ja sinkkiä. Kuparia tarvitaan mm. raudan kiinnittymiseen hemoglobiiniin. Sinkki on elimistön tärkeimpiä hivenaineita, sillä se on osana sadassa elimistön eri entsyymissä, myös niissä kolmessa, jotka tarvitaan punasolujen nukleiinihapon muodostukseen. Punasolujen sitoman hemoglobiinin määrä on suoraan riippuvainen käytettävissä olevan sinkin määrästä. C – vitamiini edistää raudan imeytymistä ja sen lisäksi suojelee antioksidanttina punasoluja hajoamiselta. E – vitamiini edistää tutkimusten mukaan punasolujen muodostusta. Se on suoja hapetusvaurioita vastaan. B6 – vitamiini kuuluu niinikään elimistön antioksidanttikapasiteettiin ja on sen lisäksi punasolujen muodostumistapahtumassa välttämätön vitamiini. Foolihappo ja B12 – vitamiini ovat mukana punasolujen muodostuksessa. Koostumus Rauta-aminohappokelaatti E – vitamiinia C – vitamiinia B12 – vitamiinia Foolihappoa B6 – vitamiinia Kuparisulfaattia Sinkkisulfaattia Natriumseleniittiä Annostus Kilpahevosten raudan tarpeen tyydyttämiseen ja hemoglobiinin tehokkaaseen muodostukseen n. 10 g päivässä (ruokalusikallinen).

Biofarm
Black Horse Premium Amino-Booster 900 g

Aminohappojen riittämätön saanti voi aiheuttaa ongelmia lihasten kehittymisessä sekä mm. hemoglobiinin muodostumisessa. Amino-Boosterin avulla rehuannoksen aminohappokoostumusta saadaan parannettua ilman että valkuaisen kokonaismäärä rehuannoksessa kasvaa. L-karnitiini (aminohappo) vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn, viivyttää uupumuksen tunteen tuloa ja nopeuttaa palautumista harjoituksen jälkeen. Se tehostaa myös rasvojen aineenvaihduntaa, -keuhkojen toimintaa ja -immuunipuolustusta. Erityisesti stressitilanteet lisäävät hevosen karnitiinin tarvetta. Hevonen muodostaa itse karnitiinia lysiinistä ja metioniinista. Karnitiinin puutoksen tyypillisiä oireita on mm. lihasheikkous, väsymys. L-Lysiini on hevoselle välttämätön ja ensimmäisenä rajoittava aminohappo. Sitä ei voi muodostua hevosen elimistössä mistään muusta aminohaposta. DL-Metioniini on rikkiä sisältävä aminohappo. Metioniini osallistuu ihon, jänteiden ja sidekudosten normaalin toiminnan ylläpitoon. Hevonen valmistaa elimistössään metioniinista kystiiniä. Kystiiniä tarvitaan mm. keratiinin muodostukseen, joka ovat tärkeä valkuaisaine kavioissa. L-Treoniini on aminohappo, jonka tarve tutkimusten mukaan lisääntyy valmennuksen myötä. Treoniini tehostaa lihasmassan muodostusta ja ylläpitoa. E-vitamiini toimii antioksidanttina. E-vitamiinin saanti yhdessä aminohappojen kanssa auttaa lihasmassan muodostumista valmennuskaudella. E-vitamiini parantaa mm. lihasten hapenottokykyä. Annostus 30g/pvä ja kahden viikon jälkeen annostuksen voi puolittaa. Käytetään vähintään 4 viikon kuureina.

Biofarm
Black Horse Premium Yeast Booster

Yeast Booster sisältää suoliston bakteerikannan hyvinvointia ylläpitävää mannaanioligosakkaridia (MOS). Nämä hiivan solunseinämän kuidut lisäävät suoliston hyödyllisten bakteerien elinkykyisyyttä haitallisiin verrattuna. MOS kykenee sitomaan rehujen sisältämiä haitta-aineita edesauttaen niiden sekä haitallisten bakteerien kuljettamista ulos suolistosta. Mannaanioligosakkaridit vaikuttavat myös elimistön puolustusjärjestelmään kuuluviin ohutsuolen lymfosyyttikeräytymiin (Peyerin levyt), minkä seurauksena IgA vasta-aineen määrä suolistossa kasvaa. Elävä hiiva (Saccharomyces cerevisiae) puolestaan edesauttaa paksusuolen suotuisten mikrobien lisääntymistä ja edistää kuitujen hajotusta. Kilpahevosilla, joita ruokitaan suurilla väkirehumäärillä (runsaasti tärkkelystä), elävän hiivan antaminen ruokinnan yhteydessä auttaa tasaamaan paksusuolen happamuuden (pH) muutoksia. Panimohiiva (Saccharomyces cerevisiae) on monipuolinen ja luonnollinen B-vitamiinien lähde. Se sisältää vitamiinien lisäksi hyödyllisiä aminohappoja sekä suolistolle edullisia inaktivoituja hiivoja, jotka edesauttavat pieneliöstön hyvinvointia yhdessä B-vitamiinien kanssa. Seleeniä tarvitaan lihasten toimintaan ja kehitykseen. Yeast Booster soveltuu huonosti rehua käyttäville yksilölle sekä ajanjaksoina, jolloin suoliston toiminta on vaarassa häiriintyä (kuljetus, rehumuutokset, toipilaat). Valmistusaineet: Yea-sacc (saccharomyces cervisae) hiiva Bio-Moss hiiva Lisäaineet: Seleeni (orgaaninen) 3,0 mg / kg Käyttöohje: 25g/hevonen/päivä rehun sekaan. Totutteluvaiheessa voidaan käyttää pienempää annosta sekoitettuna muun rehun joukkoon. Stressaavilla eläimillä annostus voidaan kaksinkertaistaa.

Biofarm